crwdns2894164:0crwdne2894164:0

Guides for the Wi-Fi version of the iPad Mini 4—model A1538. Announced on September 9, 2015, the iPad Mini 4 is the successor to the iPad Mini 3.

crwdns2886949:091crwdne2886949:0 crwdns2858137:0crwdne2858137:0

Can someone identify this component

Hi can anyone help identify the component which should be located in this photo circled in red , it was missing and the small component next to it was off its pads looks like pry damage to me .

It is near the short connector which go's to the display.

zxw tools doesn't seem to be much help with this board ..

Board is 820--00180-B .

Block Image

crwdns2893852:0crwdne2893852:0 crwdns2913956:0crwdne2913956:0 crwdns2893862:0crwdne2893862:0

crwdns2894050:0crwdne2894050:0

crwdns2889612:0crwdne2889612:0 1

crwdns2893872:0crwdne2893872:0:

Hey, were you able to resolve the issue? Was it a bad screen? Was it the Tristar Chip?? I’m having power issues with mine

thanks

crwdns2893770:0crwdnd2893770:0crwdne2893770:0

@travelpro85

Hi , no this one went into the box of spare parts ..

crwdns2893770:0crwdnd2893770:0crwdne2893770:0

crwdns2892346:0crwdne2892346:0

crwdns2886779:02crwdne2886779:0

crwdns2893810:0crwdne2893810:0

I just checked a mini 4 board I have on the bench. This is a 100K / 01005 resistor acting as a pull-down. This is similar to the circuitry on the iPad mini 2 (see R2241 on page 19 of the schematic).

crwdns2894046:0crwdne2894046:0

crwdns2889612:0crwdne2889612:0 3

crwdns2893872:0crwdne2893872:0:

Thats great , thank you , do you also have the correct orientation of the 1610A3 chip , it looks like this has also been replaced , i want to check it is on correctly .

As when i connected the charging cable i had the apple logo briefly then connect to itunes but back to black screen as soon as cable is removed .

it will not connect to itunes on pc either , so im thinking maybe the tristar chip not fitted properly judging by the pry damage .

crwdns2893770:0crwdnd2893770:0crwdne2893770:0

If you look at the logic board length wise, with the WiFi Ic to the right, then the dot on Tristar is at the top-right hand corner.

crwdns2893770:0crwdnd2893770:0crwdne2893770:0

crwdns2892346:0crwdne2892346:0

thanks for your help , just to be certain , this is correct ? .

Block Image

crwdns2894046:0crwdne2894046:0

crwdns2889612:0crwdne2889612:0 0

crwdns2893872:0crwdne2893872:0:

Yes, that's good.

crwdns2893770:0crwdnd2893770:0crwdne2893770:0

Hi again , ive replaced the chip , still no joy , could you please check your board to see if there should be a component on the pads to the left of the cap just above the chip in the photo ,

From the limited zxw board view it seems there should be .

crwdns2893770:0crwdnd2893770:0crwdne2893770:0

Very strange symptom when plugged in see video , https://www.youtube.com/watch?v=7lG82F3j...

could this be because the screen is smashed ? . The battery is dead flat too.

crwdns2893770:0crwdnd2893770:0crwdne2893770:0

crwdns2892346:0crwdne2892346:0

crwdns2893896:0crwdne2893896:0

markparnell1972 crwdns2893898:0crwdne2893898:0
crwdns2894754:0crwdne2894754:0:

crwdns2894766:024crwdne2894766:0 1

crwdns2894768:07crwdne2894768:0 1

crwdns2894768:030crwdne2894768:0 4

crwdns2894770:0crwdne2894770:0 724