crwdns2894164:0crwdne2894164:0

Repair guides and support for top and front loading Whirlpool brand washers.

crwdns2886949:0330crwdne2886949:0 crwdns2858137:0crwdne2858137:0

Whirlpool Duet Washer, No water Dispensing for Bleach area?

Whirlpool Duet: YWFW9151YW00


Hi there i have a Whirlpool Washer Front load, water dispenses properly for Detergent and Fabric softener, but NOT the bleach area, no water being dispensed so the Siphon will not activate itself.

Tray is fine tested in sink and works properly.

Any ideas what can be the problem.

crwdns2893852:0crwdne2893852:0 crwdns2913956:0crwdne2913956:0 crwdns2893862:0crwdne2893862:0

crwdns2894050:0crwdne2894050:0

crwdns2889612:0crwdne2889612:0 2
crwdns2892346:0crwdne2892346:0

crwdns2886779:02crwdne2886779:0

crwdns2893810:0crwdne2893810:0

Here’s a really excellent video on fixing this issue:

https://www.youtube.com/watch?v=35gp5LQt...

Here’s a video on testing the water inlet valve:

https://www.repairclinic.com/Video/Video...

Here’s where to buy the part:

https://www.repairclinic.com/PartDetail/...

crwdns2894046:0crwdne2894046:0

crwdns2889612:0crwdne2889612:0 4

crwdns2893872:0crwdne2893872:0:

i understand if no water was flowing, Detergent water dispenses properly, Fabric softener water dispenses properly, rinse water dispenses properly, but it’s only the bleach water not dispensing, that’s what i don’t understand.

crwdns2893770:0crwdnd2893770:0crwdne2893770:0

Watch the first video

crwdns2893770:0crwdnd2893770:0crwdne2893770:0

thanks for your help, Ok, i watched video... am i just suppose to replace the entire piece to get the water to dispense for the bleach so it can siphon out the bleach into the wash?

crwdns2893770:0crwdnd2893770:0crwdne2893770:0

Watch the second video on how to test your part out before replacing.

crwdns2893770:0crwdnd2893770:0crwdne2893770:0

ok, so i did everything, and seems ok, just doesn’t take the bleach.

Only time it takes the bleach is when i run it in test mode and goes through all the cycles then takes the bleach.

So i am lost now, all water dispensers work, power to water valve, yet in wash mode doesn’t take the bleach.

For some reason in test mode the water flows into the bleach tray which triggers the siphon and takes the bleach, in wash mode in doesn't do that.

any ideas..?

crwdns2893770:0crwdnd2893770:0crwdne2893770:0

crwdns2893776:04crwdne2893776:0

crwdns2892346:0crwdne2892346:0

hey micanushi.

Wonder if there’s an issue with the central control unit dispenser circuit pins or harness that’s compromising dispensing signal during the wash cycle? Have you done a visual inspection or tested continuity on the CCU?

Also, found an outstanding service manual for your model that you can download in pdf.

https://www.applianceblog.com/manuals/Du...

Good Luck & please keep us updated.

crwdns2894046:0crwdne2894046:0

crwdns2889612:0crwdne2889612:0 2
crwdns2892346:0crwdne2892346:0

crwdns2893896:0crwdne2893896:0

micanushi crwdns2893898:0crwdne2893898:0
crwdns2894754:0crwdne2894754:0:

crwdns2894766:024crwdne2894766:0 2

crwdns2894768:07crwdne2894768:0 24

crwdns2894768:030crwdne2894768:0 112

crwdns2894770:0crwdne2894770:0 6,114