crwdns2894164:0crwdne2894164:0

My kitchen aid artisan stand mixer wont turn on. it is like it has no

my kitchenaid artisan stand mixer wont turn on. its like it has no power going to it, and yes I made sure the plug on the wall is working.

crwdns2893852:0crwdne2893852:0 crwdns2913956:0crwdne2913956:0 crwdns2893862:0crwdne2893862:0

crwdns2894050:0crwdne2894050:0

crwdns2889612:0crwdne2889612:0 3

crwdns2893872:0crwdne2893872:0:

I changed the circuit board on the kitchen aid put it back together and no power I put everything back the way I took it off figures what else could it be?

crwdns2893770:0crwdnd2893770:0crwdne2893770:0

Artisan mixer would not turn. I replaced both speed control board. Still would not turn. Then I replaced phase control. Still will not turn

crwdns2893770:0crwdnd2893770:0crwdne2893770:0

crwdns2892346:0crwdne2892346:0

crwdns2886779:03crwdne2886779:0

crwdns2893810:0crwdne2893810:0

Open it up and use a multimeter to test continuity and check your wires (unplug it before testing).

KitchenAid Classic Mixer K45SSWH Circuit Board Replacement

crwdns2894046:0crwdne2894046:0

crwdns2889612:0crwdne2889612:0 6
crwdns2892346:0crwdne2892346:0

Hi @sugarcup ,

What tests did you do to make you decide to change the control board, you didn’t say?

Did you test the power supply circuitry i.e. the circuit from the the cord plug all the way to the Control Switch and the control board using an Ohmmeter to prove that the cord is OK the switch is OK and that the continuity of the power supply circuitry to the board is OK?

Be safety aware : Do this with the appliance completely disconnected from the Power supply

crwdns2894046:0crwdne2894046:0

crwdns2889612:0crwdne2889612:0 1
crwdns2892346:0crwdne2892346:0

My issues were that it 1st - only ran on one speed, then 2nd, wouldn't turn on at all. The problem (I think) ended up being two loose bolts in the back housing behind the switch controller. When I took off the back cover, they just fell out. I couldn't find any photos of what the assembly should have looked like, so it was trial and error testing. Once I put the loose bolts back on the “hidden” posts/screws on the far back metal plate and tightened them down (and undid all the other adjustments I tried to make first) it worked like a champ.

crwdns2894046:0crwdne2894046:0

crwdns2889612:0crwdne2889612:0 0
crwdns2892346:0crwdne2892346:0

crwdns2893896:0crwdne2893896:0

barbara wolf crwdns2893898:0crwdne2893898:0
crwdns2894754:0crwdne2894754:0:

crwdns2894766:024crwdne2894766:0 15

crwdns2894768:07crwdne2894768:0 63

crwdns2894768:030crwdne2894768:0 298

crwdns2894770:0crwdne2894770:0 8,867